Cold as ice.

IMG_8701[1]

Lahti Triathlon perusmatka 1,5 / 40 / 10  lauantaina 1.8.2015.

Kylmää kyytiä.

Aamulla kotoa lähtiessä mittari näytti lämpöasteita kokonaista kymmenen. Puin villasukat crokseihin ja fleeceliivin päälle, pipa päähän ja eikun kisoihin. Askareita hoitaessa, pyörää ym kamppeita vaihtoalueelle jne… tuntui kovasti viileältä keli. Aallokko näytti Vesijärvessä melko hurjalta. Jos ei olisi ollut kisastartti näppäimillä niin minua ei olisi saanut veteen edes aseella uhaten, niin paljon tilanne houkutteli 😛 Kun aikaa olin varannut yltäkyllin  ennätin katsomaan kun täysmatkan triathleetit lähtivät aamu 7:00 omaa uimasuoritustaan tekemään. En voinut olla pohtimatta että jos he uivat ja he todella uivat (!) sen 3,8km samassa tilanteessa niin tottaihmeessä suoriudun 1,5km pätkästäni.

Näissä kisoissa startti ei tapahtunut niin minuutilleen, mikä tuntui oudolta, vaan eipä se haitannutkaan, matkaan siis päästiin viisi minuuttia luvattua myöhemmin.

Uiminen kovassa aallokossa oli kovasti erilaista mitä koskaan aiemmin uiminen oli ollut. Siellä mennessä ei pelottanut eikä jännittänyt, sain hengitettyäkin jotakuinkin. Toki tuli Vesijärveä juoduksikin jonkin verran. Haastavaa uiminen kyllä oli. Ja erityisen haastavaa oli suunnistaminen. Suunnistamisuinti-taitoni vaatii todellakin toimenpiteitä ennen kesää 2016. Uinnista puuttui rentous ja otetuntuma. Se oli hätiköintiä. Uusi tilanne hukkasi melkoisesti olemassa olevat taitoni. Byääh. Uinnin sykkeet oli VK:n puolella mikä todisti että kovilla oltiin. Aallokko sai kupolissa pyörimään, ja rantautuessa olinkin kevyesti merisairas. 42:13min

T1 5:10

Onneksi merisairaus jäi rantaan ja Rubyn luokse kavutessa ajatukset kääntyivät fillaroimiseen. Kylmän kangistama kroppa fiuden selkään ja menoksi. Tai laitoin ajatuksissani menoksi. Jalat ei vastannut komentoihin alkuunkaan. Lihakset oli kankeat. Minun oli kylmä. Virkoamiseen kului matkasta puolet. Viimeinen puolikas kulkikin sitten etten paremmin voisi kuvitella. Alkumatkan puuhastelu vei niin kauan että eipä tälläkään kerralla tullut kellotettua 40:lle kilometrille kunnon lukuja. Oman tasoni mukaisia lukuja siis. Kello pysähtyi pyöräilyn osalta aikaan 1:25:56h

T2 3:42

Newtonit jalkaan ja menoksi. Eka kilometri 5min 28s. Wou. Katselin kaukaa yhden mimmin selkää ja ihailin kevyen näköistä ja vievää tossua. Hetken päästä olin rinnalla. Siinä vaihdettiin muutama ajatus… mm että pissalle oisi päästävä… Juoksu jatkui rennon vahvasti, ei piipii-taukoa ja mimmi tuumi että ei pysy vauhdissani mukana… WHAAT??? Minun vauhdissa?? Kaikkihan minut pesee juosten mennen tullen, vaan ei tällä kertaa sitten kaikki kuitenkaan. Join jokaiselta tarjoilulta mukillisen vettä. Puolessa välissä oli pidettävä piipii-tauko erään suuren lehden alla. Anteeksi Lahden kaupungin puutarhuri ❤ Senkin jälkeen tossu nousi ja matka jatkui mukavasti. Koko kympin ajan juoksu tuntui helpolta, askel rullasi, tai ainakin se vei eteenpäin. Lantio pysyi hallussa. Minä nautin. Juoksin vahvasti ja nautin. Tein todella hyvän juoksun minun kykyihin nähden. Lukemat 56:46min ja Yippii !!

Kokonaisaika 3:13:52 ja tyttö yhtä hymyä. Nopeasti alun koleus ja kylmyys vaihtui sykähdyttäviin fiiliksiin ja kuumiin hikipisaroihin. Tämä on niin siisti laji, ja sen lajihan on triathlon ❤

IMG_8709[1]

Kiitokset kaikille kisasisaruksille ja  tsempanneille, kiitokset Minnalle kun joka välissä heitit kehiin super kannustusta. Tuntui hyvältä. ❤ Onnea pitkän matkan suorittaneille!! Onnea TCC:n hopeamitalisteille (Risto Koukkula ja Katja Kannonlahti) Olette kyllä huikeita!! Onnea paljon ❤ Vielä se joku päivä minäkin…..

Alkuviikko pappaloidaan ja mummoloidaan, ja otetaan kevyemmin. Mukaan lähtee silti ainakin  märkkäri.  Meinaan pyytää Tuffaa veneen puikkoihin merelle ja meitsi mereen uimaan…. Jonkun olen kuullut sanovan että kroppa tottelee kuria ? 😀 Täytyy siis kokeilla.

Wish it. Dream it. Do it. – ajatus kytee jo,

Miia-Maria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s