Alleviate rumors forest paths

Huhuilua metsäpoluilla.

Poronpolkaisu 2015 ja rennot seuraveljet, sellainen työnaisen lauantai. I.H.A.N  P.A.R.A.S.

IMG_9636[1]

Ekaa kertaa järjestetty Poronpolkaisu keräsi mestoille noin 200 maastofillaristia. Tawast Cycling Clubin jengiä oli pyydetty poluille mukaan turvaamaan matkan jatkumista ja olemaan läsnä jos mitä pulmia poluilla jengillä olisi ollut. Sen puoleen onnistunutta. Ei yhden yhtäkään autettavaa. Wohoo. Mutta kuinka mun päivä poluilla sujui?? Tekisi ehkä mieli kysyä, ”miten meni noin niin kuin omasta mielestä :D” ???

Jospa sitä sitten liukenisi poluille…. Eiku hetkinen niin mun satulahan on irti! Voisiko joku auttaa?

Ja niin ihana seuraveli kaivoi välineet pakun perästä ja kiristi mun satulan. Ja nostettiin sitä vähän. Olli kun oli minimaastokurssilla männä viikolla kertonut että maasturin satula saa olla samassa tasossa kuin mitä pitää maantielläkin, niin samassa syssyssä säädettiin korkeus, noin näppituntumalla. Ja hyvä tuli. Oikein hyvä. Mun retken mantra saattaisi hyvin kuulua näin:

I never make the same mistake twice.

I make it like five or six times,

you know,

just to be sure.

Liikkeelle mars.

Lähdin omaan tahtiin polkuilemaan kun kaverukset J & T poikkesivat vielä Munnukan jutuilla huoltoteltassa. Sanoivat tulevansa kohta perässä. Nostelin keulaa tunnollisesti. Aika painava keula (!) Ja mietin mennessäni oikeita ajolinjoja. Jonkun perässä on helppo ajaa, senkun ajaa siitä mistä se edellä mennytkin, joka todennäköisesti on oikein hyvä valinta. Näin kun miettii itse parasta vaihtoehtoa, meinaa naisihmiselle tulla päätöksentekokriisejä nanosekunnin välein. Hirvittävän stressaavaa. Itseasiassa. 😀 Polkuja riitti ja fiilis oli silti hyvä. Juomingit oli repussa ja letku tuli tuohon oikealle olkapäälle, mä imin ja purin joka kerran kun halusin juoda ni kovemmin ja hanakammin, ja  ihmettelin pääni puhki kun sain nestettä kitusiin tuhannesmillin sadasosan. Noh, ehkä tämä juomareppu annostelee hiukan säästeliäämmin? Ja mennä sitkutin etiäpäin. KUNNES. PITKOSPUUT. Viertä vai päältä? Hjälp. Päältä. Woooooooouuuh. Aika liukasta. Älä hengitä. Älä vispaa. Polje. Ei niin pienellä. Isompaa silmään – ja polje tyttö! POLJEEEEEE. Ja skädäm maankamaralle PUMPS. Ja avointa hekonaurua. Määää tein sen. Mää herrat poljin ekaa kertaa pitkospuita. Enkä hengittänyt kertaakaan sen 500metrin aikana. Ventovieras herraseurue sai kuulla riemutilitykseni. Hähhhäh! Mä poljin ne. Kunnes mun seuraveljet pörähti selkäni taakse ja kerroin tämän saman setin heille. Olkaan taputusta. Hyvä, hyvä. Satuinpa siinä ihmetellä kun juomista tulee niin vähän. Seuraveli näytti omaansa, ja kauheella suihkulla  tuli siltä juomista, mä näytin omaani, niin TIP. TIP.TIP. Kunnes seuraveli J tutkaili ja ropaili ja kysäsi että imaseppas nyt ja kas, munkin juomaletkusta suihkusi juomista!!!! Se oli ollu lukko asennossa se juomapää. Sissos soikoon mua! Kahvia tekisi mieli. Missä niitä kaffepaikkoja oikein oli?? Ehkä 6km päässä??? Lähdetään katsomaan.

Matka jatkuu 20km >

IMG_9653[1]IMG_9652[1]

Pitkospuita ja hengen pidätystä. Hitsi kun seuraveljiltä homma käy. Näitä sietää harjoitella. Pyhät lupaukset… Ne jotka unohtuu kun kotiin pääsee. Matka jatkuu. Melkein kaikki ylämäet saan tunkata. Alamäissä alan olla jo melko rohkea. Paitsi jos joku erehtyy sanomaan jonon hännille… ”Sano M-M:lle tosi paha että tulee varoen”. Siinä kohtaa menee pupu pöksyyn ja hyppään jaloille. Ellen ole siis kaatua tupsahtanu sitä päätöstä ennen. Yhdessä alamäessä teen jonkin ajovirheen ja TUMPS, pötkähdän nurin seuraveli J:n syliin!?! Kyllä. Pyörineni kaikkineni. Ei satu. Paljoa. Ja eikun eteenpäin. Ja eteenpäin ja vielä vähän. Ja siellä se kaffepiste löytyi. Mutta. ei mitään gluteenitonta tarjottavaa.  Grillimakkara tai TUPLA-suklaa on vaihtoehdot. Onko vaikea ajatella kumpaan valinta taipui? Kaffe ja mhmhm… KYLLÄ. Taisi tyttö ja tiesikin. Siinä kohtaa kun olin ollut liikkeellä aika kauan tuli ekan kerran mieleeni, että miten ihmeessä en miettinyt evästyksiäni ollenkaan? Mitä oikein ajattelin?? Kuin ihmeen kaupalla asioiden  sujuvan??? Niin vissiin. :O. Nopeasti santsikuppi ja hei huuto. Voidaan juu jatkaa.

IMG_9650[1]

Ehkäpä 24km ja lautalle kappaleen matkaa. Siitä polkua alas herrojen perässä, ja TUMPS. Kellalleen sinne tutkimaan maaperää, ja komia yleisö seurasi tapahtumia siellä alhaalla. Jos olisin kuullut niin uskon että seuraveljet alkoi jo ääneen ihmettelemään, että mikä on kun neiti ei pysy pystyssä pyörineen? Lautalla  oli kovasti harmoninen tunnelma. Siellä on aina. Lautalla on lupa vaan olla, ja hengähtää. Ihana hetki. Rantaan ja pyörän selkään. Mistä se nyt menee se 50km lenkki?? Tätä kummasteltiin opastustaulun edessä ja ei oikein asia selvinnyt, niin ajateltiin että seurataan nyt sitä 30km lenkkiä ja pidetään silmät auki. Hiljaisuuden vallitessa polku vietti eteenpäin, Miusku muksahteli ja nousi ylös ja jatkoi, ja muksahti ja jatkoi jne. Ja kohta sillään oltiinkin lähtöpaikalla takaisin. Wrooom?!?!

30km maastoiltu.

IMG_9640[1]

Mistä sinne 50km lenkille pitikään mennä? Kartanlukua ja ihmettelyä. Pikainen visiitti hotellihelpotukseen ja eikun pyörän selkään ja tutkimaan. Seuraveli E lähti kaveriksi. Ankaraa tutkimista ja etsimistä ja löytyihän se. Eka kilometri hyydytti kyllä sillä polulla hymyn. Kaaduin mojovasti ja löin mojovammin oikeanpuoleisen  pakarani satulan kärkeen ja ai pojat se sattui. Ja sattuu valitettavasti vieläkin. Komea mustelma komeilee siinä muistona. Jossain kohtaa siinä alkoi ihanat havumattopolut, ja upea kangasmetsä. Tieosuus oli ehkäpä raskaampaa poljettavaa kuin polku.  Meille sanottiin että lisälenkillä saa lättyjä. Lättyjä ei vaan näkynyt eikä kuulunut. Me vaan poljettiin. Nälkä kurni masussa, ja alkoi olla ihan WELLDONE-fiilis. Saisipa niitä lättyjä ja kahvia, tai mitä vaan? Kunnes ah så siinä se oli, partiolaisten partioima lättypiste. Vaan ei gluteenittomana mitään tarjolla. Voi pettymys. Mielessäni vedin pienet itkupotkuraivarit, ja sitten nopea typsyn kasaus, matkaa oli vielä poljetavana.Asennetta Miusku. Asennetta!  Pannukahvia kuitenkin oli ja se maistui hyvältä. Nälkä ei tavallaan pitänyt vatsan täytteestä. Hetken aikaa siinä taukoiltiin kunnes jatkettiin Melkuttimen kiertoa. Ihan upeata. Kerrassaan mahtavaa maastoa ja maisemaa. Minä tosin aloin olla jo niin ankara nälkäkurki että ei mitään rajaa. Kilometri eteenpäin päästiin maantielle, ja siellä mun oli tehtävä seuralleni tunnustus; saattaa olla että kohta muutun murjaaniksi ja kovasti kurjaksi, nälkä on hirvee ja reidet löllöö. Ärsyttää. Johon sain sukkelan ja spontaanin vastauksen, ”ei haittaa, mä pistän sitten isompaa silmään ja otan etäisyyttä” :DDDD. Ja me poljettiin. Vitsailtiin ja toivottiin, ja poljettiin. Vihdoin tultiin kohtaan josta saatiin eurolavan päältä kääntyä MAALI-paikalle. Yhtä hymyä. Nälkä. Nauratti. Mittarit seis. PolarV800 kertoi että 55,8km polkuja nieltiin, peruskestävyydellä keskisykkeen ollessa 120. Ihan bueno. Aikaa kului reilu 5h.

Retken evästys oli siis 3 mukia kahvia ja pikku pala TUPLA-suklaata. Ei hullu, mä oon pöljä ja -todellakin. nälkäinen. Suuntasin siis suorin tein hernekeitolle ja kerran oli gluteenittomana leipää tyrkyllä, otin mukisematta ja söin. Olin ihan hiljaa ja vaan söin, 4 desilitraa hernekeittoa, kaksi voileipää ja mukillisen maitoa. Muutama minuutti perään sain ruokaseuraa, vaan minä olin jo aterioinut. SLURPS, oli hyvää. Jälleen kerran tuli todistettua: nälkä on ihan paras mauste.

Säätöähän tuo maastopolkuilu mulla on. Säätämistä ja muksahtelua. Rohkeutta ja varmuutta lisää ja samassa suhteessa vauhtia niin parempi tulisi. Lisää kilometrejä alle… Kuka lähtee kaveriksi??

Kiitos paljon Poronpolut & Melkutin. Kiitos TCC seuraveljet T & J. Ja erityiskiitos E:lle 😉

Ensi vuonna uudelleen, mutta otan vain paremmat ajotaidot mukaan. Lupaan.

**M-M & Specialized Rumor alias ”Huhu”

P.S: Lenssu / poskiontelotulehdus alkaa olla muisto vain, ja sille peukku.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s