Pyöräilyasia.

”Pyöräily on yksinkertaista toimintaa, josta nauttii yli miljardi ihmistä kaikkialla maailmassa, ammattilaisille se on hyvin tieteellinen urheilulaji. Jokainen tekninen parannus polkupyörän tehokkuudesta ja pyöräilijän vaatetuksen aerodynaamiikasta aina joukkueen treeniohjelman tehokkuuteen voi ratkaista Ranskan ympäriajon voiton.” -Pyörä ja ihminen-

Jokainen tuosta yli miljardista pyöräilijästä on aloittanut pyöräilynsä samaan tapaan horjuen, hoiperrellen ja jopa kaatuillen. Sitten he ovat harjoitelleet, oppineet, treenanneet ja kehittyneet. Joillakin on lahjoja ja/tai niin paljon sitkeyttä ja intoa, että ajavat pyörää jopa työkseen ja sitten on niitä jotka pyöräilee pyöräilemisen ilosta ja sitten on niitä jotka pyöräilee syystä, töihin, kauppaan jne. Itse kuulun tuohon pyöräilynilosta pyöräileviin. Se vaan on niin hauskaa. Siinä on vauhdinhurmaa. Se on helppoa. Se ei ole aikatauluihin sidottua. Ja se tekee susta paremman ihmisen.

Pyöräily on sosiaalista, mutta se on myös poliittista. Sillä on vaikutusta ihmissuhteisiin mutta yhtälailla yhteiskuntaan, ympäristöön ja toki siihen yksilöön. Mitä sinä valinnoillasi edustat? Minä edustan yhdessäoloa, tekemistä, lajista ilon irtiottamista. Vaivattomuutta. Ajattomuutta. Riemua ja iloa.

Pyöräily herättää voimakkaasti tunteita eri ikäpolvissa. Siellä on kuiluja. Siellä on sanomattomia. Siellä on hienotunteisuutta kuin myös häikäilyä. Mutta ennen muuta siellä on yhteenkuuluvaisuutta. Pyöräilijät tervehtivät toisiaan ohi ajaessaan. Jos olet pyörinesi tienpenkalla, pysähtyvät kysymään avuntarvetta, auttavat kyllä. Kun ajavat ohi, heittävät tsemppitaputusta olalle ja kannustavat; ”hyvin menee”. Pyöräilijät kokevat olevansa kovasti samaa sukua….

Mun sanomani on kevään 2016 kynnyksellä. Jos olet aina haaveillut vaan et ole rohjennut; nyt on sen aika!! Ajatuksista tekoihin. Pyöräilemään. Ulkoilemaan. Tule vain. Meillä on kivaa pyöräilyporukkaa jo koossa, mutta hyvin vielä sopiikin. Tule ja osallistu niin tulet tutuksi. Ihan ensimmäiseksi tervetuloa fb-ryhmään naiset pyörittää mukaan.

Blogin uusi nimi on harkinnassani…. Olisiko sinulla lukijani toiveita?? Mistä toivoisit minun bloggaavan?? Nimiehdotuksia ? 😀 Olisiko nimi englanniksi vai suomeksi?  Kuuntelen ajatuksiasi mielelläni.

Pyöräily sydämessäin… ja auringonpaiste!!

M-M ❤

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s