Kuulostaa kehittymiseltä ?

Mun autolla oli aamuaikaiseen (7.30) huoltoaika, webasto päätti alkaa sauhuamaan, niin sen korjausta oli tiedossa Hämeen Autosähkössä. Ennakkoon kerrottiin että varautua noin kolmen tunnin autottomaan ”tilaan” 😀 Ompa vaikeeta 😀 Jotenkin ei järki leikannu että olisi voinut lähteä Apparalle sivakoimaankin, (DAA) mutta varustin itseni siis ihan perus juoksulenkki kamoihin.

IMG_1929[1]

Harjoitussuunnitelmassa on valkulta ollut luova tekninen tauko joten sain toteuttaa treenin sisällön suhteen omaa harkintaani. PK pitkis oli hyvä ja varma suunnitelma. PK ei tuu tehtyä koskaan liikaa, ja PK:lla et voi mokata mitään….. Seuraavia treenejä… Palautumista…. Ajatuksen mukaisesti siis aamujuoksupitkis. Lähtiessä meno oli kankeata ja monoista jalkapohjan anturoihin hiertäneet vesikellot haittasi rentoa askellusta…. Kroppa oli työläs saada virkoamaan. Sitkeä taaperrus alkoi tuottaa tulosta ja noin 30minuutin lenkkeilyn jälkeen oli kiva lämmin, verkkainen fiilis kropassa. Jatkoin taaperrusta silti vielä toisenkin 30min. Pidin siis ekan tunnin sykkeet alueella 60-70% maksimista. Tämä nopeutena tarkoittaa mulla piirun verran reippaampaa kuin etana 😛

IMG_9531

Liikkuessa kun ajattelen aina ja maan kauhiasti kaikkea niin keksin yhden valkun kanssa käymäni keskustelun jokin aika sitten. Että kohta on töpsöttelyt muisto vain, että kohta aletaan juoksemaan. Että turha kisoissa toivoa juoksevansa puolimaratonia kahteen tuntiin jos harjoituksissa juoksee sitä koko aika kahteen ja puoleen. Että sitä saa, mitä tilaa. Jos Salmen neiti on asettanut ajallisen tavoitteen niin tavoitteeseen yltävää vauhtia täytyy jalkaa alkaa vain totuttamaan. Ei se toivomalla se muutos tapahdu, juostava on!! Kärsittävä on. Kestettävä!! Kestettävä kipua. Uskottava että kyllä kestän. Juostava, ei haaveiltava. Kestettävä sitä juoksemista nainen!! Ei mikään musiikkia korvilleni-setti. Tällaiselle ikuiselle mukavuusliikkujalle. Valkku on reilu mies ja puhuu asiat niin kuin ne on ja niin että ne ymmärtää. Aina en suinkaan pidä sanotuista lauseista….. Ja sen koen reiluudeksi että vaikka maksan palvelusta, en maksa myötäilystä, maksan asiaan paneutumisesta. Siitä että valkku miettii treenien sisältöä juuri minun tarpeisiin. Ihan sama vaikka välillä saankin lunta tupaan…. Mies on hyvä. Suunta on ollut hyvänaikaa hyvä, ja luottoa on.

Tästä keskustelusta silti rohkaistuneena, päätin seuraavan tunnin ajaksi nostaa sykkeitä hiukan ja lähdin tavoittelemaan 70-75% juoksua maksimeistani. PK se olisi edelleenkin mutta rohkeammin sinne PK2:lle sykettä vieden. Tämähän nosto laittoikin askeleeni rullaamaan ja juoksusta tuli helppoa. Suunnattoman & järkyttävän vaivatonta,ja helppoa ja nopeus. Ja NOPEUS jengi!!! I fly.(No en 😀 mutta mun tasolla kyllä) Se oli siellä 6:20min/km huitteissa tasamaalla. Vielä meno hidastui ylämäkiin (loiviinkin) mutta SILTI!! Aherrus tuottaa tulosta, ja tämän havaitseminen tähän väliin nosti muuten motivaation jälleen huippuunsa!! Kahden tunnin juoksemisen jälkeen laitoin loppuverkan ajaksi kävelyksi, oli senverran kaamee ylämäki (Jaakonkatu) kavuttavana,että kävely oli erinomainen ajatus 🙂 20min kävelyä paikkaan A ympyrä sulkeutui ja ilokseni ajoitus meni aivan nappiin sillä sielä se Volvo odotti mua korjattuna, ja hyväntuulisiahan me oltiin molemmat!!

Tiivistetysti:

  • haaveista todeksi!! mistä haaveilet?? ryhdy rohkeasti raakaan työhön niin haaveet tulee todeksi!!  WISH IT !!
  • sinä itse, ei kukaan muu!! vakuuta itsesi, sinä pystyt, ja haluat niin paljon että teet sen !! haaveita kohti, varmasti !! Näe itsesi siellä maaliviivalla, antaneena parhaasi !!DREAM IT !!
  • Suunnittele. Organisoi. Tee. Toista. Treenistä toiseen. Viikottain. Kuukausittain. TEE niin onnistut! DO IT!!

 

IMG_1922[1]

Säännöllinen treenaaminen ja suunniteltujen treenien toteuttaminen alkaa tuottaa pikkuhiljaa tulosta. Tulkitsen että viikkorytmi tuntuisi toimivalta. Uinnin vasemman reppanan käsiveto on piirua vaille automaatio, pyöräjalka olisi kestävämpi, juoksujalka reippaampi. Kuulostaa kehittymiseltä ?  ja tuntuu törkeen hyvältä. Mennään näin siis eteenpäin, ei haittaa mua. 😀 Vaikka sabluunaa itteasiassa hiukan viilataankin, ei mennä ihan justsillään entisellään eteenpäin…. Liian kauaa ei voi hinkkaa samoja settejä…. uusia tuulia kropalle, niin päästään jälleen uuteen virstanpylvääseen.

Iloa treeneihisi. Treenaa. Syö. Lepää. Toista ahkerasti. Siitä se rakentuu!!

Miia-Maria ❤

Loma ja loppukesä 2015 160

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s